Onze diensten

Crop img 20141003 wa0001
Uithakken/Slijpen
Als de voegen van uw gevel slecht zijn door b.v. weersinvloeden, wordt het tijd om de gevel te laten renoveren. Allereerst zal indien nodig een steiger geplaatst worden en daarna zal de gevel uitgehakt/geslepen worden. Beschadigde stenen door bijvoorbeeld vorstschade worden vervangen.
Crop img 20141003 wa0002
Stralen/reinigen
Het reinigen van de gevel kan op verschillende manieren. Onder hogedruk met koud water Het resultaat is dat de gevel opfrist, maar niet teveel afwijkt van de gevel van de buren. Onder hogedruk met heet water en gevelzeep Het resultaat is dat de gevel redelijk tot goed schoon wordt. Zandstralen Dit gebeurt met olivinezand. Dit is een hele fijne korrel mineraal wat voldoet aan alle milieu eisen. De druk wordt geregeld zodat een zachte steensoort niet beschadigt. Het resultaat: gevel als nieuw!
Crop img 20141003 wa0005
Voegen
Er zijn verschillende soorten voegen. Wij benoemen alleen de meest voorkomende:

Platvolle voeg

Voeg gelijk met de steen

Verdiepte voeg 
Voeg ligt iets dieper dan de steen

Snijvoeg
De lintvoegen(horizontaal) worden gesneden en de stootvoeg(verticaal) geknipt voeg is gelijk met de steen.

Knipvoeg
Is hetzelfde als de snijvoeg, alleen steekt hij meer uit (dikker opgezet).
Crop img 20141003 wa0004
Impregneren
Nadat de gevel gevoegd is kan deze worden behandeld met een impregneermiddel. Dit wordt opgebracht d.m.v. een lagedruk spuit. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat er geen vocht meer de gevel in komt. De regendruppels blijven als ware op de steen en voeg liggen.